Leiderschap in de 21ste eeuw

Ik (b)en het team, het team (b)en ik

Tijdens deze reflectiedag staan we stil bij de dynamieken die spelen in je team en hoe je deze als leidinggevende op een positieve manier kan beïnvloeden. De focus ligt op leiderschap in de 21ste eeuw, waarbij medewerkers steeds meer verantwoordelijkheid dragen voor zichzelf en moeten kunnen vertrouwen op degenen met wie ze samenwerken. In het bijzonder zoomen we in op de uitdagingen van de VUCA-wereld waarin veranderingen steeds sneller op elkaar volgen en er continu moet geschakeld worden. Hoe ga je hierover in dialoog met je team? Hoe maak je van tegenstellingen in je team de kracht van je team?

“Stel je maar eens voor dat iedereen die op je pad komt naar je toe is gestuurd om je iets te leren!” Kay Pollak, regisseur van ‘As it is in heaven’

De film ‘As it is in heaven’ van Kay Pollak staat tijdens deze dag centraal. Deze film draagt het hele proces van persoonlijke groei  in zich, alsook de ontwikkeling van duurzame groepsprocessen. Vanuit dit gegeven maken we de link naar het thema leiderschap.  Het sturen en coachen van je medewerkers staan hierbij centraal.  We gaan aan de slag met tegenstellingen in een team. We laten ons hierin inspireren door de principes van Deep Democracy en paradoxaal coachen en zetten dit om naar de praktijk.

Je krijgt als deelnemer:
 • inzicht in je eigen visie en de tegenstellingen die er spelen in je team
 • door gebruik te van filmbeelden een heldere kijk op de drijfveren die mensen doen bewegen en die groepsprocessen beïnvloeden
 • praktische tips en inzichten om met polariteiten in je team om te gaan en hoe je die met elkaar kan verbinden
Voor wie?
 • Leidinggevenden die teams begeleiden en aansturen
 • HR-medewerkers en coaches die zich willen verdiepen in teamwerking
Deelname

€ 195 (exclusief btw)

10 % korting op alle sessies van de Masterclass Leiderschapsvaardigheden in de 21ste eeuw
Tussenkomst via kmo-portefeuille is mogelijk: 30 % korting voor kleine ondernemingen en 20 % korting voor middelgrote ondernemingen.
Voor de zorgsector is de opleiding erkend voor functiecomplement en permanente vorming.

Inschrijven  Workshops Mijn Werkbalans (datum in overleg)19/04/21 - Assertiviteit en zelfvertrouwen: Kunst om grenzen te stellen (online sessie 3)11/05/21 - Leiderschap in de 21e eeuw. Ik (b)en het team. Het team (b)en ik.26/04/21 - Assertiviteit en zelfvertrouwen: Kunst van het loslaten (online sessie 4)10/05/21 - Jezelf op een A4’tje. Maak je eigen canvas. (3 avonden)11/05/21 - Leiderschap in de 21e eeuw. Ik (b)en het team. Het team (b)en ik.26/05/21 - Hoe langdurig zieke medewerkers re-integreren?12/06/21 - Opleiding tot professionele loopbaancoach (2 dagen + 2 halve dagen).23/09/21 - Masterclass Leiderschap: Leiden van verandering.28/10/21 - Masterclass Leiderschap: Leiden van je werk-privé balans.25/11/21 - Masterclass Leiderschap: Leiden van anderen.16/12/21 - Masterclass Leiderschap: Leiden van jezelf.


  Ja Nee


  Datum

  18/05/21

  Tijd

  09:30 - 16:30

  Locatie

  Online
  Webinar
  Karen Van den Broeck

  Docent

  Karen Van den Broeck
  Telefoon
  +32 493 44 61 27
  Email
  info@anasta.be